woensdag, februari 21, 2024
Text Size

Wij hebben een ruime keuze wat betreft kijkers.

Richtkijkers

hawke panorama_3-9x40Bij de aanschaf van een geweer wordt vaak bezuinigd op richtmiddelen. Terwijl de kijker het belangerijkste onderdeel van uw wapen is. Er zijn dan ook veel verschillende merken kijkers, je hebt verschillende vergrotingen, verschillende objectiefdiameters en buisdiameters.
Het ligt er aan wat u met de kijker wilt doen. Hieronder een paar dingen waar u rekening mee moet houden op een rijtje:
Indien u de kijker voor de jacht gebruiken wilt is het belangrijk dat deze kijker in de schemering een zeer goede lichtopbrengst heeft. Dit wordt aangegeven door de schemerwaarde. Goede resultaten worden behaald met een kijker met een variabele vergroting van 3 tot 12 x 56. En een verlicht richtmiddel.
Kijkers voor de schietsport hebben andere eisen afhankelijk van:
* De afstanden die u gaat schieten
Als je enkel en alleen op 100 meter schiet heb je aan een 12 x vergrotende kijker meer dan genoeg. Schiet je ook op grotere afstanden (vanaf 300 meter) dan is 20 x toch wel een minimum.
* Disciplineaimpoint 9000sc
Een benchrestgeweer of schiet u uit de vrije hand?
* Plaats waar u schiet
Bij een slecht verlichte (binnen)baan is het raadzaam om een goede kijker te kopen die veel licht kan binnenlaten. Ook een goede kwaliteit lens is belangrijk. Op een buitenbaan red je het met een kwalitatief minder goede kijker.

Verrekijkers


Er zijn behoorlijk veel merken verrekijkers op de markt. Maar het is vaak aan jezelf om de verrekijker te kiezen die het beste past bij je wensen en eisen.
* Het gewicht
Draagt u de kijker mee in een rugzak en mag ze weinig ruimte in beslag nemen?
Of heeft u graag een zwaardere kijker?
* Weersbestendigheid
Zeker als je je verrekijker overal en nergens mee naartoe neemt dan is het handig als hij weersbestendig is. (spat)waterdicht is een vereiste, maar ook tegen temperatuurschommelingen is opgewassen. Bij een winterhike is het belangrijk dat de kijker niet beslaat. een kijker gevuld met gas zorgt ervoor de de binnenkant van de lens niet kan beslaan.
Zeiss-Victory-FL* Randvertekeningen
Controleer de kijker op -vrijwel altijd aanwezige!- randvertekeningen.
* Coating van de lenzen
Lenzen van een verrekijker mogen niet te veel (UV) straling doorlaten. Sommige lenzen met een goede kwaliteit hebben vaak meer dan 10 of zelf meer dan 15 verschillende coating-lagen. Als je deze lenzen in het licht houdt zul je dan ook zien dat ze vaak een (niet-spiegelende) paarse of groene tint hebben

Wie is Online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Airsoft War games