zondag, april 21, 2024
Text Size

Tips voor veilig vuurwerk gebruik.

veiligvuurwerk

 

 

Beste vuurwerkklant,

Wij hopen dat het vuurwerk dat U bij ons kocht een prettige bijdrage levert aan het vieren van oud naar nieuw, niettemin gebeuren er jaarlijks vele ongevallen met vuurwerk, vandaar deze lijst met tips en aanbevelingen !!!!!

 

 

1.  Bewaar het vuurwerk thuis op een droge en afgesloten plaats, buiten bereik van kinderen.

2. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzingen van de verschillende producten, voldoende op voorhand.

3. Kies uw afsteekplaats zorgvuldig, liefst een verharde, vlakke en stabiele ondergrond met voldoende afstand tot gebouwen, geparkeerde voertuigen en andere obstakels, liefst een open plaats. Draag bij voorkeur een veiligheidsbril als u zelf het vuurwerk aansteekt.

4.  Let op dat de toeschouwers voldoende afstand bewaren van de afsteekplaats, sta erop dat ze afstand bewaren, het is trouwens ook veel mooier en beter te zien vanaf een 20 tot 30 meter.

5.  Let op uw eigen en andermans dieren, ze schrikken makkelijk van de knallen, neem voorzorgen!

6.  Gebruik geen alcohol voor of tijdens het afsteken, draag oog- en gehoorbescherming en kies kleding met een hoge brandweerstand, houd een brandblusser of water binnen handbereik!

7.  Knalvuurwerk aansteken of aanstrijken en wegwerpen naar een veilige plaats, nooit naar toeschouwers, dieren of naar objecten die hierdoor schade kunnen oplopen. Knalrollen uitrollen op een veilige droge plaats, aansteken en afstand nemen.

8.  Potten, batterijen, fonteinen en andere producten voor plaatsing op de grond stabiliseren met zware stenen of blokken zodat deze niet kunnen verschuiven of omvallen.

9.  Plaats een stevige buis ver genoeg in de grond, plaats de stok van de vuurpijl in deze buis zodat deze er los en vrij instaat, aansteken en afstand nemen.

10. Zorg dat U steeds de lonten aansteekt met een aansteeklont, een sigaret of sigaar, absoluut niet met een aansteker, de lont kan hierdoor halverwege ontsteken waardoor de veiligheidstijd van de lont gevoelig verkleind en het vuurwerk te snel afgaat !!!!!!!

11. Ontsteek lonten altijd met GESTREKTE arm, in een houding waarbij zich geen lichaamsdelen boven het af te steken vuurwerk bevinden en U zich onmiddellijk op een veilige afstand kan verplaatsen!!!!!

12.  Annuleer het afsteken van vuurpijlen als het te hard waait.

13.  Als vuurwerk niet of niet helemaal afgegaan is, wacht dan minstens 30 minuten!!!!!Steek het niet opnieuw aan, maar dompel het onder in water en draag zorg voor de verwijdering ervan. Later, of de volgende dag gaan kinderen hiermee experimenteren, met alle gevolgen van dien !!!!!!!!

Wapenhandel VAN STEENBERGEN KRIS wenst U allen zeer aangename en vooral zeer veilige feestdagen toe, en een voorspoedig nieuw jaar !!!

FIREWORKS

  

Wie is Online

We hebben 147 gasten en geen leden online